ALTERNATIV TILL ELCYKEL

Ta dig snabbt & smidigt till din destination utan att behöva trampa

Elcyklar har blivit ett populärt alternativ i trafiken på senare åren, inte minst tack vare elcykelbidraget som man tidigare kunde erhålla av Naturvårdsverket vid köp av elfordon. Det finns så klart vissa fördelar med elcyklar, men vi vill påstå att det finns ännu fler med att ha en elmoped istället.

För en bråkdel av priset för en bil får du en gedigen eldriven moped med senaste generationens litiumbatteri som tar dig runt snabbare och smidigare än den bästa av elcyklarna. Du slipper trampa, oroa dig för gnisslande kedjor, tröga trumbromsar och andra exponerade delar av elcykel som tar stryk av väderförhållandena. Istället kan du njuta av Vässlas schyssta reskomfort och glida ljudlöst förbi bilköerna utan att riskera att du kommer fram trött och svettig.

GEDIGEN OCH SNABB 1200 W VÄSSLA

Till skillnad från elcykelmotorer som fungerar enbart som stöd medans du är tvungen att trampa på, är Vässlas elmopeder försedda med en gedigen Bosch-motor på 1200 W som ger dig fastighet på upp till 45 km/h och klarar av uppförsbackar utan en droppe svett. Trots sin rejäla kraft, förblir våra motorer smidiga och lätta att styra, så att varje resa förvandlas till ren njutning. Vi har så klart också tänkt på bromsarna.

Många elcyklar använder fortfarande trumbromsar som inte är så reaktionssnabba och kan kräva en del underhåll. Vi tycker helt enkelt att trumbromsar tillhör i det förflutna och har därför rustat upp våra elmopeder med skivbromsar av högsta kvalitet både bak och fram. Skivbromsar är mycket mindre utsatta för slitage än andra bromstyper. De är dessutom inte känsliga för väder, och behåller sin verkan även vid regn och snö. Allt detta innebär att du får en snabb och bra bromsverkan för ökad trygghet och smidighet på vägen i alla väder.

ÅK 45 KM/H UTAN ATT TRAMPA MED VÄSSLA

Samma funktion - utan nackdelarna

Elcyklar lättar visst trampandet något, men du behöver fortfarande göra en del jobbet själv, så varje tur blir till ett benpass ändå. Och råkar batteriet ta slut under resan, då är det inte mycket annat att göra att trampa på helt utan motor — på en elcykel som är betydligt tyngre än vanliga cyklar.

Med Vässla kan du glömma alla dessa nackdelar — våra elmopeder är redo för stadstrafik med hastighet på upp till 45 km/h, en hastighet som är omöjlig att uppnå med elcykel som oftast ligger på runt 25 km/h. Utan att trampa och svettas tar du dig lätt och bekymmersfritt överallt, även på branta uppförsbackar, plus att våra kraftiga batterier ger dig räckvidd på hela 60 km som räcker gott och väl för vardagstransporter.