ELCYKELBIDRAG & ELCYKELPREMIE

ELCYKELBIDRAGET FÖR 2019

Inga budgeterade medel finns för bidrag till elfordon 2019.

Regeringens satsning på miljövänliga elfordon har tidigare inneburit att bland annat erbjuda elcykelbidrag. På Naturvårdsverket kunde man ansöka om en premie på 25% för att köpa elcykel eller elmoped under 2018. Tyvärr bjuder 2019 på inga budgeterade medel för bidrag till elfordon. Det är därför inte längre möjligt att ansöka om bidrag för dina elfordon som du tidigare kunnat.

Bidraget, som populärt kallas elcykel subvention, har alltså inte alls gällt endast cyklar utan även elmopeder och elmotorcyklar. Någonting vi tyckte var väldigt bra, såklart. Att använda bidraget för elcykel till en elmoped istället är ett smart val, som vi är säkra på att du inte kommer att ångra, när du inser hur mycket bättre mopeden fungerar som fordon för dina vardagstransporter. Trots att bidraget är slut för tillfället, finns Vässla fortfarande tillgänglig till ett fantastiskt pris.

BEKVÄMARE ÄN CYKELN. SNABBARE ÄN BILEN.

När du använder en elcykel får du hjälp av en elmotor att ta dig fram. Det är en stor fördel jämfört med en traditionell cykel, speciellt i uppförsbackar. Men det finns en stor nackdel och det är att du ändå måste trampa hela tiden. Elcykelns hjälpmotor är nämligen just bara en hjälpmotor. Du måste fortfarande anstränga dig under hela resan och riskerar att komma fram trött och svettig.

Med en elmoped slipper du alla dessa nackdelar. Du gasar och mopeden kör dig hela vägen utan att resan förvandlas till ett träningspass. En moped går dessutom fortare än en cykel, så du sparar massor av tid, och i stan tar du dig fram både fortare och smidigare med elmoped än med bil. Det vågar vi lova.

ENKELT ATT UTNYTTJA ELCYKELBIDRAGET OM DET ÅTERKOMMER

Att utnyttja elcykelbidraget till en elmoped är enkelt om bidraget ännu en gång blir tillgängligt.

Att utnyttja elcykelbidraget till en elmoped är enkelt om bidraget ännu en gång blir tillgängligt. Beställ bara den modell av elmoped som du är intresserad av. När din elmoped levererats ansöker du om elfordondsbidrag hos Naturvårdsverket. Du kan ansöka om elcykelpremien antingen direkt på nätet, genom Naturvårdsverkets e-tjänst eller med en pappersblankett som skickas in med posten.

Viktigt att tänka på är när du ansöker om elcykelpremien är att du måste bifoga en kopia eller scannad bild av kvittot och att ramnumret måste framgå. Om ramnumret inte finns på kvittot behöver du dessutom bifoga en kopia av garantibeviset eller annat dokument där ramnumret finns med. Din ansökan behandlas i allmänhet inom ett par dagar och du har sedan pengarna på ditt konto inom tio bankdagar.

Du får bara ansöka om elcykelbidraget för ett fordon, så det gäller att välja rätt redan från början. Vi tycker att elmopeden är det självklara valet.

En elmoped är nästan lika bekväm som en bil, fast till en bråkdel av priset. Vässlas elmopeder är dessutom lätta och smidiga i trafiken, vilket ger dig lika bra framkomlighet som en cykel.